ПАМПОРОВО – предпочитана дестинация за зимен и летен туризъм







                                                                                                             Ще започна така ...
                                                            „Който не е видял Родопите през живота си, той не е видял България“
                                                                                                                                                                                                      Иван Вазов



Любим мой цитат за Родопите – планината с душа! За мен (но съм сигурна, че не само аз мисля така) това място притежава особена енергия и магия. Винаги, когато имам възможност, обикалям из прекрасните кътчета, с които ни е дарила природата. Там се намират едни от най-красивите и живописни места в България. Тучни поляни в невероятни нюанси на зеленото се редуват с величествени иглолистни гори, стръмни канари и живописни каньони. С две думи – обичам Родопите!


Определено предпочитана дестинация както от българи, така и от чужденци. Пролетта, лятото и есента са подходящи за посещение на множеството природни и исторически забележителности, съчетани с местната кухня, събори и празници, които са съхранили обичаите, традициите и фолклора на района. За всички, които обичат зимния спортове, планинските курорти Пампорово и Чепеларе, предлагат прекрасни условия за ски и сноуборд ваканция.


Пампорово е вторият по значение зимен планински курорт след Боровец. Разположени е на средна надморска височина 1650 м в Переликския поддял (Букова гора) на Западни Родопи, в едно от най-красивите кътчета на Орфеевата планина. Районът изобилства от естествени плацове за ски, по които са прокарани множество писти с различа категория на трудност. Идеално място както за напреднали, така и за начинаещи ски или сноуборд любители.

С наближаването на зимния сезон, все повече мислим за планина, снежец и каминка.


Пампорово предлага разнообразие от хотели, различни категории, както и заведения, в които ще откриете типични местни ястия, които си заслужава да опитате!